Killbugs
Professionele ongedierte bestrijding
Bedwantsen in huis-wat nu!

Hoe komen bedwantsen in mijn bed? Ontdek de oorzaken en hoe je ze bestrijdt
Bedwantsen zijn een van de meest vervelende soorten ongedierte die je in huis kunt tegenkomen. Ze veroorzaken jeukende, rode beten en hun aanwezigheid kan snel uitgroeien tot een hardnekkige plaag. Maar hoe komen deze vervelende parasieten eigenlijk in jouw bed terecht? In deze blog ontdek je de oorzaken en hoe je bedwantsen herkent en bestrijdt.
Wat zijn bedwantsen?
Een bedwants is een kleine parasiet die zich voedt met het bloed van mensen en warmbloedige dieren. Ze zijn roodbruin, ovaalvormig en ongeveer 8,5 millimeter groot. Hoewel ze niet kunnen springen of vliegen, verplaatsen ze zich via kleding, koffers of andere voorwerpen en nestelen zich vooral in en rond bedden.
Hoe komen bedwantsen in je bed terecht?
Bedwantsen komen vaak binnen via koffers, tassen en kleding na een reis. Hotels, hostels of andere overnachtingsplaatsen kunnen al besmet zijn met bedwantsen, die vervolgens meereizen naar jouw huis. Dit is waarom het belangrijk is om na een vakantie je koffer niet in de slaapkamer uit te pakken, maar bijvoorbeeld in een garage of berging. Het verkleint de kans dat bedwantsen zich in jouw bed nestelen.
Ze verstoppen zich vooral in kleine kieren en naden van je matras, lattenbodem of bedframe. Maar ze kunnen ook verscholen zitten in andere meubels zoals banken, stoelen of zelfs achter plinten, tapijten, nachtkastjes en kasten. Bedwantsen blijven meestal dicht bij hun voedselbron, wat jouw slaapplek is.
Hoe herken je een bedwantsenplaag?
Bedwantsen zijn moeilijk te zien omdat ze zich graag verbergen. Toch zijn er verschillende aanwijzingen waaraan je een bedwantsenplaag kunt herkennen:
- Levende bedwantsen in je bed of op je meubels.
- Vervellingshuid, bedwantsen vervellen tijdens hun groei.
- Witte eitjes van ongeveer 1 millimeter groot, vaak verstopt in naden of kieren.
- Uitwerpselen in de vorm van kleine, zwarte vlekjes.
- Bloedvlekjes op lakens of beddengoed na een beet.
Daarnaast kun je de beten van bedwantsen herkennen. In tegenstelling tot vlooienbeten, die vaak op voeten en benen zitten en een rood puntje hebben, verschijnen bedwantsenbeten meestal in groepjes van drie op een rij verspreid over het hele lichaam. Deze beten worden pas na een paar dagen zichtbaar en zorgen voor hevige jeuk.
Hoe kan ik bedwantsen effectief bestrijden?
Bedwantsen zijn moeilijk te bestrijden zonder professionele hulp. Ze kunnen maanden zonder voedsel overleven en zijn vaak immuun voor standaard insecticiden. Om een bedwantsenplaag effectief aan te pakken, volgen we bij Killbugs een systematische aanpak:
- Opruimen en grondig schoonmaken: Begin met het wassen van al het beddengoed op hoge temperaturen. Zorg ervoor dat je alle kamers grondig stofzuigt en poets om de plaag te beperken.
- Professionele behandeling: Wij kiezen voor een speciale fogging behandeling met een elektrisch geladen insecticide dat veilig is voor mensen, gecombineerd met een spuitbehandeling. Dit proces wordt meestal drie keer herhaald, waarbij verschillende middelen worden gebruikt om te voorkomen dat bedwantsen immuun worden.
- Afdichten van kieren en spleten: Het is belangrijk om alle mogelijke schuilplaatsen zoals kieren in vloeren, achter plinten en in muren af te dichten. Dit voorkomt dat bedwantsen zich opnieuw kunnen verstoppen en voortplanten.
Professionele hulp nodig? Killbugs staat voor je klaar!
Heb je bedwantsen in je bed of denk je last te hebben van een bedwantsenplaag? Schakel direct de professionals van Killbugs in. Wij helpen je snel en effectief van bedwantsen af, zodat je weer rustig kunt slapen.